logo-dark

Project met Meds Safe krijgt aandacht van politiek en buitenland

Hans van Rooij

Meds Safe krijgt politieke aandacht

Project met Meds Safe krijgt aandacht van politiek en buitenland

25 juni 2021, Marjo Vissers, Chief Health Officer bij Coöperatie VGZ op LinkedIn

In april werd een project waaraan een aantal slimme collega’s, het bedrijf ReMediZ en een aantal ziekenhuizen samen aan hebben gewerkt plots landelijk nieuws. De eerste medicijnkluis werd uitgeleverd. Deze medicijnkluis zorgt ervoor dat dure medicijnen door gebruikers per stuk bewaard kunnen worden onder de juiste omstandigheden. Mocht iemand klaar zijn met de behandeling of voortijdige behandeling staken, dan hoevende niet-gebruikte medicijnen niet meer weggegooid te worden. Dankzij het Meds Safe-kastje kan het medicijn terug naar de apotheek of het ziekenhuis en door iemand anders gebruikt te worden. Een enorme winst in de strijd tegen dure medicijnspillage en uiteraard beter voor het milieu.

Afgelopen week werd dit project door verschillende kamerleden genoemd en geprezen als een mooi initiatief wat navolging zou moeten krijgen. En ook de NHS – het Britse gezondheidsstelsel – heeft inmiddels interesse getoond.

Ik ben apetrots dat we dit doen en samen met heel veel doorzetten voor elkaar hebben gekregen. Chapeau team!

Lees er meer over: https://lnkd.in/gT5ATBh

Vergelijkbare blogs

etz-elisabeth-remediz

Proef met medicijnkluisje om verspilling tegen te gaan

Vanaf vandaag krijgt een aantal patiënten van het Elisabeth-TweeStedenziekenhuis in Tilburg een speciaal kastje mee om medicijnen in te bewaren.

Medicijnresten Feiten en cijfers

Medicijnresten: Feiten en cijfers

89% van de mensen heeft medicijnen in huis. De helft van de mensen levert overgebleven medicijnen niet in bij de apotheek. 90% van de medicijnresten komt via huishouden het milieu in.